23948sdkhjf

SMB och Stockholm Städgross går samman

Har ambitionen att tillsammans bli en av Sveriges mest framstående städgrossister.

Leverantörerna SMB Städ Materiel Bolaget och Stockholm Städgross med städvaruhus i Sundbyberg respektive Västberga i södra Stockholm går samman med ambitionen att tillhandahålla ”de mest innovativa, hållbara och kostnadseffektiva lösningarna inom vår bransch”.

”Vi ser fram emot att ytterligare stärka våra relationer med kunder och partners och fortsätta utöka vår produkt- och tjänsteportfölj. Med fusionen kommer vi ännu närmare våra kunder. Våra städvaruhus belägna både norr och söder om Stockholm kommer att förbättra vår tillgänglighet och möjliggöra en ännu effektivare service”, skriver aktörerna i ett uttalande.

Det nya sammanslagna bolaget får stöd av Hasko Invest som investerare och strategisk partner och som sedan tidigare är delägare och partner i SMB.

Enligt Joakim Tengzelius, vd för Hasko Invest, handlar det om ett samägande och alla fyra delägare i Stockholm Städgross stannar som delägare och i sina operativa roller även efter transaktionen. 

Några exakta siffror för hur stor del respektive part äger kommuniceras dock inte.

– Vi är mycket imponerade av verksamheterna som SMB och Stockholm Städgross har byggt upp. Genom att kombinera marknadens bästa produkter och attraktiva priser med snabb och personlig service, har de skapat växande och lojala kundbaser. Vi är glada över att få chansen att vara delaktiga i utvecklingen av en nationellt ledande aktör som alltid sätter kunden först och få möjlighet att jobba tillsammans med några av branschens vassaste entreprenörer, säger Joakim Tengzelius, vd för Hasko Invest i en kommentar.

– SMB har alltid strävat efter att överträffa våra kunders förväntningar. Under det senaste decenniet har vi jobbat hårt med att utveckla egna unika produktkoncept för att erbjuda de mest prisvärda, miljövänliga och högkvalitativa lösningarna på marknaden. I Stockholm Städgross har vi hittat en partner som delar vår vision. Med vår gemensamma expertis, sortiment och butiksnätverk kan vi tillsammans skapa ett helt oslagbart kunderbjudande, säger Jonas Köllerström, vice vd för SMB i en kommentar.

Tillsammans omsätter de två företagen omkring 180 miljoner kronor och har kunder i huvudsak i Mälardalsregionen.

– Vi brinner för att driva utvecklingen i branschen framåt och vara den mest innovativa aktören på marknaden. Det har gett oss förtroendet att leverera våra produkter till några av Sveriges största städföretag. Genom vårt partnerskap med SMB och Hasko kan vi nu stärka vår position och expandera, för att hjälpa fler kunder i Sverige och internationellt, säger Peter Bergström, vd för Stockholm Städgross i en kommentar.

Leverantörerna erbjuder ett stort sortiment av städutrustning, städredskap, städmaskiner, hygienpapper, rengöringsmedel, skydds- och säkerhetsutrustning, samt utbildning och maskinservice, både från egna och ett stort antal välkända externa varumärken.

Investeringsbolaget Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande produkt- och tjänstebolag i Sverige. Bolaget har säte i Stockholm och är delägare växthusbolaget Grohus, biltillbehörsaktören do88, friskvårdskedjan Flexmassage och medecinteknikbolaget Adcare Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219