23948sdkhjf

Bostadsbolag expanderar städprojekt till fler områden

Västerås största bostadsbolag utvecklar utbildnings- och integrationsprojektet Kvinna Bäckby som nu blir en en permanent del av Mimer  och får namnet Kvinna Mimer.

Det innebär enligt bostadsbolaget att fler kvinnor får möjlighet till arbete och att Mimer nu får städning i egen regi på Bäckby. Modellen, som startades 2019, sprids också vidare till fler bostadsområden och näst på tur står Pettersberg. Sedan starten har sammanlagt 14 kvinnor deltagit i programmet, där merparten nu gått vidare till andra anställningar. Nu anställs de tre första lokalvårdarna från och med juni i år och kvinnorna ska även verka som mentorer för nya deltagare.

– Det är både socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart. Kvinnorna kommer ut på arbetsmarknaden, har nära till jobbet och behöver inte pendla. Det blir i princip kostnadsneutralt mot att köpa in städning och tack vare sin förankring i området får vi ambassadörer och förebilder som går från bidrag till arbete, vilket är en betydande vinst för samhället och staden, säger Mikael Källqvist, vd för Mimer.

Bostadsbolaget uppges ha fått god respons från sina hyresgäster gällande hög kvalitet på städningen och att  kvinnornas trevliga och positiva bemötande skapar trygghet och gör dem till goda ambassadörer i området då de syns och alla vet vilka de är.

–Det gläder mig enormt att vi nu får expandera vårt härliga bolag med ytterligare tre fantastiska personer som gör sitt yttersta för att skapa hemlängtan och framtidstro för våra hyresgäster, säger Mimers stadsdelsutvecklare Åke Larsson, som var med och startade projektet Kvinna Bäckby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063