23948sdkhjf

Compass Group värvar ny vd från L&T

Nytt vd-uppdrag för Tina Hellstadius som har utsetts till ny vd för Compass Group Sverige.

Den 3 april aviserade Lassila & Tikanoja, L&T, att Tina Hellstadius beslutat sig för att lämna vd-posten efter knappt ett år. Nu står det klart att hon den  14 augusti tillträder som ny vd för Compass Group Sverige.

– Vi är övertygade om att Tina Hellstadius kommer att bli en stor tillgång för Compass Group i Sverige. Hon har förutom en gedigen erfarenhet också en modern syn på ledarskap och att leda i förändring vilket också är viktigt för att ta nästa steg i att stärka vår position på den svenska marknaden, säger Zanne Burø, managing director Compass Group Northern Europe och tillförordnad vd för det svenska bolaget.

Tina Hellstadius har ett längre förflutet inom facility service och facility management och förutom vd-posten hos L&T verkade hon som vd för SOL Facility Services i Sverige mellan åren 2017 och 2022.  Hon har även ett förflutet från Telia Company som ansvarig inom supply chain management och som vd för LRF Samköp AB och som vice president för försäljning och avtal vid EuroMaint Rail.

– Jag ser med glädje fram emot att få bli en del av Compass Group efter sommaren. Det är ett spännande företag med stor bredd och kompetens som verkar i många olika sektorer i samhället vilket tilltalar mig. Jag tror på ett öppet och transparent företagsklimat som bidrar till att medarbetarna vågar tänka nytt, då finns möjlighet att utveckla såväl individer som kundens affär, säger Tina Hellstadius.

Zanne Burø fortsätter som tillförordnad vd fram tills att Tina Hellstadius tillträder tjänsten den 14 augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nytt städavtal klart: ”Jag är glad att vi lyckades pressa upp golvet”
Celero om nya Reledo: ”Vi har en aktiv förvärvsagenda”
Nytt avtal mellan Coor och Svenskt Näringsliv
Fyra städ- och facility service-bolag grunden i nya Reledo
Caverion förvärvar CRC i Sverige
Office Management avyttrar affärsområde till Verso Capital
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078