23948sdkhjf

Coor förlorar stort kontrakt om 500 miljoner

Coor tappar kontrakt om 500 miljoner årligen med Ericsson.

Avtalet med Ericsson innehåller servicetjänster till aktörens verksamheter i Sverige, uppger Coor i ett pressmeddelande.

”Ericsson har efter upphandling beslutat att inte förlänga kontraktet när det går ut den 31 augusti 2023”, skriver Coor.

Kontraktsvärdet uppgår till cirka 500 miljoner kronor årligen.

”När man har en kontraktsbaserad verksamhet som vi har vinner du hela tiden nya kontrakt och ibland förlorar du kontrakt. Det är en del av spelet i det här. Det finns andra kontrakt därute som vi försöker vinna”, säger Andreas Engdahl, finanschef och IR-direktör hos Coor till Nyhetsbyrån Direkt.

”Vi fick ett besked i onsdags och det här är ett kontrakt vi har haft i tjugo år. Med jämna mellanrum löper det ut och ska omförhandlas och i det här fallet har kunden valt att göra en upphandling med fler anbudsgivare inne”, uppger Andreas Engdahl vidare och siar till Nyhetsbyrån direkt att det är en aktör med global kapacitet som vinner det kommande kontraktet med Ericsson.

Coors förvärv av Skaraborgs Städ slutfördes nyligen vilket bedöms tillföra en årlig omsättning om cirka 400 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158