23948sdkhjf

Svelandstrafiken väljer tvättkemikalier märkta med Svanen

Lejonparten av de nyligen upphandlade tvättkemikalierna når märkningen.

Svealandstrafiken, som ägs av Region Västmanland och Region Örebro Län, har enligt en ny upphandling valt tvättkemikalier för daglig basis märkta med Svanen, eller motsvarande, till sina tvätthallar. 

Tio av de totalt tretton upphandlade produkterna uppfyller kriterierna för Svanen, vilket motsvarar 77 procent av hela sortimentet samt 100 procent av de produkter som används varje dag. De tre produkterna, som inte används lika ofta, ska leverantören arbeta för att kriterierna nås under avtalsperioden 2023-2031.

– För oss är hälsan hos vår personal lika viktig som vår miljö. Genom att ställa höga krav på produkterna vad gäller exempelvis hälsoskadliga och miljöfarliga ämnen kan vi vara trygga i att produkterna tar hänsyn till både personalens hälsa och miljön, samtidigt som de fungerar för ändamålet, nämligen att bussarna ska bli rena, säger Mattias Wahll, chef för service på Svealandstrafiken.

Inkluderat i upphandlingen är allt ifrån schampo och produkter för invändig fönsterputs till motortvätt och klottersanering. Dessutom har Svealandstrafiken valt att upphandla löpande utbildning av leverantören där syftet bland annat är att minimera överkonsumtion, att det material som kommer i kontakt med kemikalierna inte förstörs och att produkterna hanteras på ett säkert sätt.

Svelandstrafiken har över 1 000 medarbetare och drygt 300 biogasbussar som dagligen  transporterar över 60 000 invånare i Örebro och Västmanland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.368