23948sdkhjf

Dinners tar plats i Nordrest växande restaurangportfölj

Thomas Dahlstedts restaurangkoncern förvärvar 51 procent av vägkrogskedjan. 

Restaurangkoncernen Nordrest fortsätter att växa. Även längs vägarna. Nordrest blir under april månad storägare i Dinners Restauranger, genom att förvärva 51 procent av familjeföretaget som driver vägrestauranger på fem orter i Sverige.

– Vår affärsidé är att servera en schysst måltidsupplevelse med fokus på miljö, service och måltid och det kommer gästerna att märka framöver, kommenterar Thomas Dahlstedt, grundare och ägare av Nordrest och känd även för sitt kompanjonskap med stjärnkrögaren Pontus Frithiof.

Nordrest grundades 2013 och har växt snabbt och har idag cirka 1 400 anställda. Koncernen omsatte 555 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021, vilket enligt uppgifter från företaget ökade till cirka 1,2 miljarder kronor under 2022. 

Koncernens uttalade målsättning är att år 2025 vara ett av de fem största restaurangbolagen i Sverige, sammanfattat i visionen ”One of Five Twenty Five”. 

Georg Häselbarth grundade Dinners 1998 då han köpte företaget av Åhléns. Idag ägs och drivs Dinners av Andreas Häselbarth och Anna Häselbarth Iregren. Familjeföretaget har restauranger i trakterna av Arboga, Enköping, Gävle Bro, Ödeshög och Mariestad.

– Dinners kommer få nya kraftfulla muskler men samtidigt kommer familjeandan kvarstå. Vi vet att vi blir ännu starkare och växer snabbare längs de svenska motorvägarna med Nordrest som en stark partner till Dinners. Vi ser fram emot det här samarbetet, säger Anna Häselbarth Iregren och Andreas Häselbarth i ett gemensamt uttalande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nytt städavtal klart: ”Jag är glad att vi lyckades pressa upp golvet”
Celero om nya Reledo: ”Vi har en aktiv förvärvsagenda”
Nytt avtal mellan Coor och Svenskt Näringsliv
Fyra städ- och facility service-bolag grunden i nya Reledo
Caverion förvärvar CRC i Sverige
Office Management avyttrar affärsområde till Verso Capital
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093