23948sdkhjf

L&T skiftar vd – lämnar aktören efter ett år

Tina Hellstadius kliver av vd-rollen för L&T efter ett år på posten.  

Tina Hellstadius som verkat på vd-posten hos L&T Sverige sedan april i fjol har beslutat sig för att lämna bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Hon arbetade sin sista dag för bolaget den 31 mars och efterträds av Mikko Taipale, hr- chef och vice vd för L&T FM och L&T Service som blir tillförordnad vd.  Han ska rapportera till L&T:s vd Eero Hautaniemi, men ska inte att ingå i koncernstyrelsen.  Vidare framgår att rekryteringen att finna Tina Hellstadius efterträdare påbörjas.

– Vi har en mycket bra strategi för L&T Sverige och kommer att fortsätta genomföra denna under Mikkos ledning. Jag vill tacka Tina för hennes bidrag till företaget, säger Eero Hautaniemi i en kommentar.

Tina Hellstadius tillträdde som vd för L&T den 19 april i fjol och kom då närmast  från posten som vd  för SOL Facility Services i Sverige som är en del av finska Solemo OY. Hon hade arbetat för företaget sedan 2017 och har även ett förflutet från Telia Company som ansvarig inom supply chain management och som vd för LRF Samköp AB och som vice president för försäljning och avtal vid EuroMaint Rail.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109