23948sdkhjf

Fyra städbolag får uppdrag av Jernhusen

Ska städa stationsfastigheter från norr till söder enligt nya ramavtal som tecknats på initialt 

Jernhusen, som är Sveriges största ägare av stationsfastigheter, tecknar ramavtal med Miab, Ada Service Partner, Primär FM Lokalvård samt ICG Sverige (ICleanGreen)  för lokalvård på stationer från Katterjåkk i norr till Malmö i söder.  Avtalstart är den 1 april 2023 med en initial avtalsperiod på tre år med möjlighet till förlängning med max två år (1+1). 

–Rena och fräscha lokaler är en viktig stomme för att bygga grundtrygghet, säger Åsa Dahl, chef Affärsområde Stationer, Jernhusen. 

–Vi behöver också kunna lita på att de vi samarbetar med har samma syn som oss på allt ifrån miljötänk till mänskliga värden och kvalitet på utförd tjänst. Leverantörerna blir vår förlängda arm och det är oerhört viktigt att de lever upp till vår uppförandekod, har schyssta villkor och ett hållbart erbjudande, både ekologiskt och ekonomiskt, säger Åsa Dahl vidare.

Upphandlingsprocessen pågick under hela 2022 och förfrågningsunderlag skickades ut till 23 tänkbara leverantörer, varav 9 valde att lämna anbud. Utvärderingen gjordes på fastställda kriterier av stor vikt för Jernhusen, däribland organisation, personal, kompetens, hållbarhetsarbete, rapportering,  kommunikation och dokumentation samt referenser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359