23948sdkhjf

Orbotech värvar tio: ”Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel”

Orbotech har under årets första kvartal gjort inte mindre än tio rekryteringar för att stärka upp ytterligare inom sälj-, service- och ordersidan i hela organisationen, såväl till huvudkontoret i Sundsvall som till regionkontoren runt om i Sverige.

Detta då aktören ser ett ökat intresse och efterfrågan på städrobotar och automatiserad städning.

– Vi är ett företag i framkant som tillsammans med våra kunder, steg för steg, förändrar städbranschen. Behovet av automatiserad städning har verkligen exploderat och vi gör denna satsning på Orbotech Robotics och centrala funktioner för att växa och markera vår position som branschledande. Vi går mot strömmen och lägger nu in nästa växel, säger Mats Johansson, vd, Orbotech Sweden, i en kommentar.

Till kontoret i Upplands Väsby, Region Mitt, som servar kunder i Stockholm, Östergötland och Södermanland och på Gotland har Henrik Odelros rekryterats till posten som affärsutvecklare för segmentet Orbotech Robotics. Region Mitt har också värvat Pontus Öster till posten som regionansvarig och som tillsammans med affärsutvecklare och servicetekniker ska utveckla försäljnings-och serviceinsatser utifrån enligt aktören större kundservice- och kvalitetsfokus.

 Till region mitts lokala serviceavdelningen har även servicekoordinatorn Robin Nyström rekryterats.

Till kontoret för Region Syd, Blekinge och Skåne, i Malmö har Nicklas Bettermyr rekryterats till posten som servicetekniker medan Paul Rosensköld har tillträtt som affärsutvecklare för att tillsammans med det befintliga säljteamet bearbeta marknaden.

Även till Orbotech-gruppens huvudkontor i Sundsvall har det värvats ny personal bland annat till en nyformad order-, inköp-och supportavdelningsom som fått uppdraget att hanterar beställningar och leveranser för systerbolagen OrbotechSweden, Johans Städmaskiner och Inolife.

Hit har Anne Nurminen och Lena Rosenholm rekryterats som order- och lagermedarbetare medan Sofia Paldanius värvats till posten som support- och logistikansvarig. Serviceorganisationen i Sundsvall har även den förstärkts med servicekoordinatorn Lars (Lasse) Nyberg som ska arbeta med att samla upp, koordinera och fördela serviceuppdrag till de egna serviceteknikerna runt om i landet samt de externa verkstäder som ingår i nätverket. Till verkstaden i Sundsvall har även Mattias Olsson anställts som servicetekniker.

– Att vi trots det osäkra läget i samhället nu har möjlighet att utveckla företagsgruppens centrala funktioner och anställa mer personal är både otroligt roligt och otroligt viktigt. För oss är detta en jättestor satsning och bara under årets första kvartal har vi anställt 10 nya medarbetare. Det är ett tecken på att vår affärsmodell fungerar och att våra kunder uppskattar det vi gör, säger Anton Johansson, operativ chef hos Orbotech Sweden.

Rekryteringarna följer på att aktören under fjolåret påbörjade ett internt arbete mot en ISO-certifiering i kvalitet och miljö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078