23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tana-Chemie GmbH får återigen högsta betyg från EcoVadis

Tana-Chemie har under många år varit erkänd som hållbarhetspionjären inom professionella rengöringsprodukter. Återigen har man levt upp till sitt rykte när man fick en platinamedalj för hållbart företagande från ratingbyrån EcoVadis 2022.

Sedan 2007 har EcoVadis utvärderat företags miljömässiga och sociala praxis. Betygen ges i fyra bedömningsklasser brons, silver, guld och platina. Mer än 75 000 företag i 200 branscher runt om i världen engagerar EcoVadis för att objektivt bedöma sina värdekedjor. Inom många branscher har betyget blivit en viktig förutsättning för att få godkännande som leverantör. Den krävande granskningen omfattar 21 indikatorer inom fyra områden såsom miljö, sociala villkor och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling.

Området miljö och hållbar upphandling spelade en särskild roll i betyget. EcoVadis gav positiva bedömningar för användningen av återvinningsbara förpackningar, utnyttjandet av förnybar energi och minskningen av vattenförbrukningen med hjälp av innovativa metoder, inklusive återanvändning av vatten från driftprocesser.

Denna utmärkelse placerar Tana-Chemie bland de mest hållbara företagen i världen eftersom den bästa poängen ges i endast 1% av alla fall.

Kunder och partners till Tana-Chemie kan på så sätt njuta av transparent inblick i hela leveranskedjan. De drar nytta av den kontinuerliga förbättringen av de omfattande kriterierna inom alla områden som omfattas av certifieringsprocessen. Och det skapar ett bestående förtroende.

Under lång tid har man bevisat sitt integrerat hållbara tillvägagångssätt med omfattande certifieringar. Bland dem finns EMAS, världens mest krävande miljöledningssystem och den hållbara byggstandarden ”LEED Platinum” som tilldelades huvudkontoret i Mainz. Under 2013 var Green Care Professionals varumärkesprodukter de första professionella rengöringsmedlen i världen som var Cradle to Cradle Certified® på guldnivå.

Tillsammans med sitt moderbolag Werner & Mertz stödjer Tana-Chemie aktivt effektiv återvinning av plast från konsumentavfallsinsamlingar inom Recyclate Initiative till förmån för den cirkulära ekonomin. Initiativet, som grundades 2012, har mottagit flera utmärkelser för återvinningsprestationer, såsom flaskor gjorda av 100 % återvunnen polyeten och utvecklingen av en helt återvinningsbar påfyllningspåse.

Dessutom samarbetar Tana-Chemie med NABU (Natur and Biodiversity Conservation Union) och Forschungsgruppe für Recht und Management öffentlicher Beschaffung (FoRMöB)  för att främja frågan om grön offentlig upphandling.

Tana-Chemie GmbH
Rheinallee 96
55120 Mainz
Tyskland
VAT nummer: DE811251557

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.023