23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vilokan satsar internationellt med ny koncernchef

Miljöteknikkoncernen Vilokan Group har utsett Ronnie Törnqvist till ny koncernchef, i syfte att växla upp sin internationella satsning inom cirkulära vattenlösningar.

Miljöteknikkoncernen Vilokan Group har utsett Ronnie Törnqvist till ny koncernchef, i syfte att växla upp sin internationella satsning inom cirkulära vattenlösningar. Ronnie Törnqvist, med bakgrund inom internationell tillverkningsindustri, har mångårig erfarenhet av att utveckla företag genom tillväxt och internationell expansion.

– ”Företag som tar tillvara sitt avloppsvatten och använder det på nytt sänker sina klimatutsläpp, minskar energiförbrukningen och ökar lönsamheten. Vi är glada att Ronnie Törnqvist ska stärka Vilokans internationella expansion för att möta den ökade efterfrågan på cirkulära vattenlösningar”, säger Magnus Brandberg, styrelseordförande i Vilokan AB samt grundare och partner på Gullspång Invest som äger en tredjedel av Vilokan Group.

Vilokan Group bygger på mer än 30 års erfarenhet av innovation inom miljöteknik, vattenrening och återvinning. Vilokans teknik hjälper industrier att minska sin vattenförbrukning och hantera sitt avfall, ofta med målet att bli helt avloppsfria. Den sänkta råvaruförbrukningen minskar kostnaderna, samtidigt som de slutna systemen skapar oberoende av leverantörskedjor och regleringar. Vilokan (Arom-dekor Kemi) erbjuder också de återvunna kemikalierna på marknaden i form av konsumentprodukter som kylarglykol, och spolarvätska. Vilokan erbjuder även AdBlue som minskar utsläppen av kväveoxid från bilar.

– När bristen på vatten förvärras kommer företag som återanvänder sitt vatten att ha ett stort försprång. Vilokans cirkulära syn på vattenrening och återanvändning av kemikalier ger oss en fantastisk position, och jag ser fram emot att bredda vårt erbjudande till fler marknader, säger Ronnie Törnqvist.

Vilokan Group startar under hösten dotterbolag i USA och Storbritannien för att möta den starka efterfrågan på såväl lösningar för processindustri som rening och återvinning av avisningsvätska på flygplatser. Etableringen kommer att driva på Vilokans internationella expansion och säkerställa leveransförmågan på två mycket stora marknader.

– Vilokan Group har en enorm tillväxtpotential. Mina viktigaste uppgifter blir att bygga organisationen för fortsatt tillväxt, växla upp den internationella expansionen och ta vara på innovationskraften i bolaget, säger Ronnie Törnqvist.

Ronnie Törnqvist kommer närmast från rollen som vd för Autoform Group, en underleverantör till fordonsindustrin. Han har det senaste decenniet haft flera vd-roller inom internationell tillverkningsindustri med fokus på expansion. Ronnie är utbildad civilingenjör i maskinteknik från Linköpings Universitet och har doktorerat inom materialvetenskap på Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne i Schweiz.

Vilokan Group startades i Strömstad 1987. Redan 1995 skapade Vilokan den första avloppslösa fabriken i Sverige, Volvo i Floby. I dag hjälper Vilokan kunder i ett tjugotal länder över hela världen att ta vara på vatten och andra resurser och återanvända dem i slutna kretslopp.

Arom-dekor Kemi AB
Europavägen 12
512 91 Sexdrega
Svenljunga kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567605471

Kontaktperson

Madeleine Olsen
Market Communication Manager
+46 706364034 madde@aromdekor.se

Sänd till en kollega

0.109