23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Om bristen på Adblue

| Medlemsnyhet | Företag Arom-dekor Kemi AB

"Utan AdBlue stannar Sveriges lastbilar. Nu hotas tillverkningen efter Rysslands invasíon av Ukraina. Om några veckor kan våra lager av Urea och AdBlue vara slut och det kommer blir riktigt dåligt", säger Christian Lundell VD på Arom-dekor Kemi.

"Utan AdBlue stannar Sveriges lastbilar. Nu hotas tillverkningen efter Rysslands invasíon av Ukraina. Om några veckor kan våra lager av Urea och AdBlue vara slut och det kommer blir riktigt dåligt", säger Christian Lundell VD på Arom-dekor Kemi. Jag har skrivit till myndigheter och informerat om den här situationen. Jag tror det är väldigt få som förstår hur allvarligt det kommer bli om det inte längre finns AdBlue att köpa, avslutar Christian.

Ryssland är världens största leverantör på naturgasen Urea som används för att tillverka AdBlue. Med stoppade leveranser från Ryssland behöver alla producenter hitta nya leverantörer, vilket gör att efterfrågan blir större än tillgången.

AdBlue används till fordon med SCR-teknik och finns i princip i alla personbilar och tunga fordon med dieselmotorer. Det vill säga allt från brandbilar, lastbilar och bussar. Om ett fordon får slut på AdBlue får det en effektreducering och vissa fordon går inte att starta igen förrän de fyllts på med AdBlue. Bristen på Adblue hotar därför lastbilstransporter och leveranser i Sverige.

Läs mer om AdBlue här.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Arom-dekor Kemi AB

Europavägen 12
512 91 Sexdrega
Sverige
Arom-dekor Kemi AB

Sänd till en kollega

0.079