23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är spolarvätska?

| Medlemsnyhet | Företag Arom-dekor Kemi AB

Fungerande spolarvätska är en viktig del av säkerheten för bra sikt och trygg bilkörning. Men vad innehåller spolarvätska? Vad är skillnaden mellan färdigblandad och koncentrerad? Och vad avgör spolarvätskans fryspunkt?

Vad innehåller spolarvätska?
Spolarvätska består av vatten och varierad mängd denaturerad alkohol. De två främst förekommande alkoholerna är etanol eller isopropanol. Alkohol har en låg fryspunkt och används i spolarvätskan för att reglera vätskans fryspunkt. Förhållandet mellan mängden vatten och alkohol avgör spolarvätskans fryspunkt.

Spolarvätska har sedan olika tillsatser beroende på om den är gjord för att användas på vintern eller sommaren. Spolarvätska menad för vintern innehåller bland annat alkoholer och tensider anpassade att ta hand om smuts som förekommer om vintern, exempelvis vägsalt. Spolarvätska för sommaren har mindre mängd frostskydd och andra tensider som enkelt tar bort proteinrika föroreningar såsom insekter. Gemensamt för spolarvätskor är att de effektivt rengör från smuts och trafikfilm.

Lär dig mer och läs hela artiklen här.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Arom-dekor Kemi AB

Europavägen 12
512 91 Sexdrega
Sverige
Arom-dekor Kemi AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.203