23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minska risken för sjukskrivningar med företagsmassage

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Många idag har ett stillasittande jobb, som gör att man kan drabbas av stelhet, värk och andra besvär. Det kan i sin tur leda till att man måste sjukskriva sig. Förvisso är det många arbetsplatser som idag tänker till och tänker ergonomiskt.

Det genom att låta de anställda ha höj-och sänkbara skrivbord, bra ergonomiska kontorsstolar, samt ergonomiska hjälpmedel till datorn. Ibland är det dock inte att det räcker. Det du som chef kan göra, det är att låta dina anställda få tillgång till företagsmassage. Du kan då låta dina anställda ta del av massage och det som en del av friskvård. Just att satsa på friskvård på olika sätt för dina anställda gör att det blir mindre sjukskrivningar.

Smart få massage via jobbet
Om du är anställd och upplever just detta med att du lider av spänningar och värk, så är det inte fel att få massage. Det kan vara en god idé att prata med din chef om att satsa på företagsmassage. Massage är bra både i förebyggande syfte så väl som att det kan hjälpa till en hel del med olika problem. En stor fördel med föreetagsmassage är att det går inom friskvård så det går nyttja friskvårdsbidraget för det.

Företagsmassage går att få via Stockholm Fysik. Där kan din chef eller arbetsplats ha ett så kallat företagskonto, för enklare hantering och administration.  Du som anställd har då friheten att kunna boka in massage på ett av fem olika mottagningar i Stockholm. Det med den massör som passar dig bäst.

Så övertala din chef om att företagsmassage är det bästa för er båda.

Svensk klassisk massage
En mycket bra massagemetod är svensk klassisk massage. Denna massage utvecklades under 1800-talet av en svensk kille vid namn Per Henrik Ling. Idag finns det fem grundtekniker som används för denna massage. Det är effleurage som innebär strykningar och glidningar. Det är petrissage som är knådningar och saxningar. Tapotment som är snabba och lätta slag som är rytmiska och ger en djupgående vibration. Den femte tekniken är vibrationer som skapas med händerna eller med en apparat.

Om du är en person som aldrig tidigare testat på massage är svensk klassisk massage bra att börja med. Sedan kan du gå vidare och testa andra varianter av massage. Det finns ju en hel del varianter att välja på som till exempel thaimassage, aromamassage, idrottsmassage, gravidmassage, Shiatsu och mycket mer.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094