23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är "bra" inom städ när alla har olika förutsättningar?

| Medlemsnyhet | Företag Avista Time AB

Är det inte dags att sluta jämföra avverkningsgrader och istället jämför hur mycket bättre det har blivit sedan förra mätningen?

Vad är bra, bättre och bäst inom lokalvården?

Precis som inom segelsporten jämför regioner och kommuner sig med varandra.

I en regatta tävlar en väldans massa olika båtar mot varandra, stora som små. Hur kan man kora en vinnare? Vad vinner man, egentligen? Varje seglare vill segla så fort som möjlgt med sin unika båt som det är möjligt oavsett VAR vinder båten kommer ifrån och HUR MYCKET det blåser. (dvs vinkel och vindstyrka).

Varje båt har därför en profil: " I den här vinden med dessa segel och denna vindstyrka BORDE man kunna segla så här snabbt". Ungefär så.  Sedan kollar man upp hur det blåste och räknar ut hur snabb din båt skulle ha varit under dina förutsättningar givet hur LÄNGE du var i respektive situation (vind & styrka). Det som är optimalt kallas ditt POLARDIAGRAM. Så gör man med varje båt och uppdaterar sitt polardiagram allteftersom man blir bätte. Man kan då jämföra olika typer av båtar om vem som var bra, bättre och bäst. Hur snabbt tar man sig till målet givet sina förutsättningar? Den farten kallas "Velocity Made Good". Man kan kalla det produktiv fart.

Vill man bli bättre inom lokalvården, och det vill man ju, så gäller ambitionen #HållSverigeRenare, tycker vi.

Det är samma logik och matematik som även om man städar istället; olika TYPYTOR med olika KVALITESTSKRAV och FREKVENSER. Hur snabbt blir det rent eller renare eller renast? Det vet man om man har kolla på hur lång tid det borde ta.  Vad var din "Cleaning Made Good"? Kan den bli bättre eller är den egentligen sämre?

Vi vet hur du kan räkna ut det, om du fångar tiden och vill ha #örnkoll: Skaffa bra prylar, kompetent personal och bli lite mer datadriven. Ta fram ditt "POLERDIAGRAM" och börja analyser och kalibrera och jämför med dig själv.

Utan spaning ingen aning.

 

Medlemsnyhet

Företag
Avista Time AB

Industrigatan 4 a
112 52 STOCKHOLM
Sverige
Avista Time AB

Sänd till en kollega

0.081