23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Padelkläder – goda råd

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En paddeltennismatch liknar relativt mycket en vanlig tennismatch när det kommer till belastning och styrka.

Om du är en paddelfantast vet du med säkerhet vad denna sport kräver. Först och främst handlar det om stor rörelsefrihet vilket ställer höga krav på klädesplagg och utrustning.

Det känns lite blasé att säga detta men varumärket är av stor betydelse när du köper padelkläder. Det ska vara en tillverkare som erbjuder hög kvalité kombinerad med snygg design. Rätt kläder förbättrar prestandan och ger en upplevelse som du annars kan gå miste om.
 
Hur skiljer sig dam och herrtrenderna?

Ja, det finns vissa skillnader när det kommer till herr och dammodet för paddel. Männens övre plagg består vanligtvis av kortärmade skjortor. För den elegante herren kan en pikétröja också passa bra. De nedre plaggen består oftast av shorts.

Att damerna koncentrerar sig lite mer på utseende och mode är det ingen nyhet för någon. Ett vitt, välsittande linne är bland de första valen för kvinnornas övre plaggdel. För att kunna spela bra behövs det en stor rörelsefrihet kombinerad med flexibilitet, därför passar linnet bra till. En kort kjol som följer kroppens former kompletterar looken. En väl åtsittande klänning är också ett populärt val som många helst bär. Vissa menar att klänningen ger större komfort jämfört med linnet och kjolen men det är nog en smaksak.

Höga krav på padelkläder

Det ställs höga krav på padelkläder och detta beror givetvis på själva sporten. Att spela en padeltennismatch är ganska energikrävande och tungt. Därför ska kläderna boosta ens prestanda på ett bra sätt.

Först och främst ska plaggen vara tillverkade av mjuka tyg så att de sitter skönt mot kroppen och skapar en trevlig känsla under matchens eller träningens gång. Att ha snabbtorkade T-shirts, tröjor eller linnen är också relativt vanligt. Plagg som absorberar svett upplevs oftast som mer passande för intensiva sporter. Elasticitet är också väldigt viktig med tanke på hur stor rörelsefrihet du måste ha för att spela padelmatch. Sist men inte minst gäller det att alltid införskaffa plagg av hög kvalité som har en bevisad lång livslängd. Du ska kunna träna regelbundet och tvätt plaggen utan att de förlorar sin form eller färg.

Givetvis är det också viktigt att matcha övre och underdelarna på ett bra sätt. Satsa gärna på ljusa övre plagg och kanske en neutralfärgad underdel. Viktigast är att du känner dig vacker och redo för nästa träning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094