23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hållbar städning blir alltmer efterfrågad

| Medlemsnyhet | Företag Nordic Cleanware AB

Dygnet Runt Städ AB började sin resa mot en miljövänlig verksamhet för tio år sedan. Idag jobbar de helhjärtat med miljö i fokus genom hela verksamheten och använder nästan bara produkter certifierade enligt Cradle to Cradle®.

Det finns många förbättringar att göra inom städbranschen när det kommer till hållbarhet och miljöpåverkan. Dygnet Runt Städ, som arbetar mycket mot byggbolag, har sett en förändring de senaste åren. ”Idag är det nästintill alltid krav på miljömärkta produkter från dessa kunder, men det är bara en tidsfråga innan samma och rent av högre krav kommer från alla arbetsplatser och då känns det väldigt bra att ligga i framkant.” säger Morgan Ivarsson på Dygnet Runt Städ.

Pionjärerna inom hållbara städkem
Tana-chemie GmbH är ett banbrytande företag inom hållbarhet med produkter certifierade med Cradle to Cradle® – en unik märkning där hela produktens livscykel är certifierad. När Dygnet Runt Städ påbörjade sitt miljöarbete fick de snabbt upp ögonen för Tana-chemie GmbH och deras varumärken Tana och Greencare Professional. ”Företaget bakom produkterna såg en helhet som inte kunde jämföras med andra leverantörer. De var vassare än alla andra med bättre produkter, smartare förpackning och ett framstående miljötänk. De ville driva en förändring helt enkelt.” säger Morgan.


Responsen från kunderna är väldigt positiv och efterfrågan på Tanas produkter ökar hela tiden. Varken Dygnet Runt Städ eller Nordic Cleanware, som arbetat med Tana i 15 år, är förvånade eftersom det sparar både pengar och på miljön. Exempelvis gör användandet av doseringsutrustning att det vanliga problemet med överdosering minskar. Tanas flaskor består av återvunnen RHDPE-plast som går att återvinna och naturens resurser belastas därmed inte när en ny flaska ska produceras.


En förebild inom städbranschen
Dygnet Runt Städ tänker på miljöpåverkan i alla led och har tuffa mål framför sig. Innan 2030 ska 90% av deras bilar vara fossilfria och de arbetar ständigt med att utbilda personal i rätt kemikalieanvändning. Digitala lösningar har fått ersätta fysiska säkerhetsdatablad för att spara på pappersförbrukningen och de källsorterar allt avfall.
Inom städbranschen finns det fortfarande mycket kvar att göra ur miljösynpunkt. Dygnet Runt Städ vill vara en förebild för branschen. ”Det är en stor hjälp att ha Nordic Cleanware som leverantör. De har kompetens ut i fingertopparna och är proaktiva när det gäller nyheter och innovationer. Vi får utförliga svar på alla frågor och det behöver man som kund när man gör en hållbarhetsresa som denna.” säger Morgan.

Medlemsnyhet

Företag
Nordic Cleanware AB

Stenyxegatan 25 B
213 76 Malmö
Sverige
Nordic Cleanware AB

Sänd till en kollega

0.063