23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Anlita flyttstädning och flyttfirma i Stockholm

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ska du flytta och bara tanken på allt som ska göras känns överväldigande?

Då kan du fundera på att leja bort flyttstädningen och kanske också flytten av bohag. Vid en flytt så har man mest fokus på den nya bostaden och att städa ur den gamla bostaden kan kännas trist och tråkigt. Framförallt kanske inte tiden finns och kanske inte heller kunskapen om vad en flyttstädning innebär. Det kan hända att städningen inte blir godkänd och du kanske måste göra om det eller har sådan otur att du ändå måste betala en städfirmans faktura. En flyttstäd är en omfattande rengöring av ditt gamla boende och det är lätt hänt att man tummar på detta.

Kanske du också bor så till att det är enklare anlita en flyttfirma som flyttar hela bohaget åt dig. Har du varken tiden eller rutinen att flytta allt bohag eller det är svåra trappor och ingen hiss? Gör det enkelt och lej bort det.

Vilket pris för flyttstädning?
Priset för en flyttstädning inom Stockholms län kan variera och generellt kan man säga att för en större bostad blir det billigare per kvadratmeter än om du jämför med en mindre bostad. Dock bör man beakta att i större bostäder är det fler stora och fria ytor att städa, för oavsett bostadens storlek så görs de största stödinsatserna i kök och badrum och de finns i alla bostäder.

Då en flyttstädning i huvudsak är en arbetskostnad i tid så blir det många gånger billigare än vad man tror att anlita flyttstädning. Det är en bra investering och dessutom kan man nyttja RUT- avdrag för hushållsnära tjänster vid flyttstädning vilket innebär att du betalar endast halva kostnaden. RUT- avdraget kan alla skattebetalande, myndiga privatpersoner nyttja sig av och generellt är skatteavdraget 50 procent på arbetskostnaden. Detta sköter städfirman du anlitat direkt vid fakturering.

Här har du några generella riktlinjer och något att förhålla dig till; för små lägenheter- upp till 50kvm brukar priset hamna mellan 1000 - 2000 kronor efter RUT- avdraget. Upp till omkring 75kvm- mellan 2000 - 2500 kronor efter RUT-avdraget.

Vilket pris för flyttfirma?
Priset för att flytta ett bohag beror på en massa saker. Allt från var du bor, avstånd, hur mycket saker du har, skrymmande möbler, vilka andra tjänster som till exempel nedpackning och dylikt du kanske vill boka. Det är en individuell prissättning och man kan välja mellan två prismodeller; fast pris för hela flytten eller ett rörligt timpris med ett maxpris för flytten. Ett fast pris är att föredra efter en besiktning av ditt bohag då inga överraskningar kan uppstå. Här är det viktigt att du begär in offerter från välrenommerade flyttföretag.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063