23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kommunerna som tar nästa steg inom automatiserad städning

| Medlemsnyhet | Företag Nordic Cleanware AB

Kristianstads och Halmstads kommun satsar på framtidens innovativa robotteknik när det kommer till lokalvård. Efter en demonstration av LeoScrub ser de automatiserad städning som en självklarhet framöver.

Kristianstads och Halmstads kommun satsar på framtidens innovativa robotteknik när det kommer till lokalvård.
Sånnaskolan i Kristianstad kommun hade ett behov av större lokaler men ingen möjlighet att anställa fler lokalvårdare. De behövde ytterligare en idrottshall förutom de två de redan har – det är stora och krävande ytor att städa.

Tack vare LionsBots robotskurmaskin, LeoScrub, har den befintliga lokalvårdaren tid att städa ytorna själv. Roboten har blivit den nya kollegan som tar hand om den monotona och mindre ergonomiska städningen. Själv kan lokalvårdaren fokusera på de svåråtkomliga utrymmena som behöver en mänsklig hand – totalt sett blir det en höjd kvalitet på hela städningen.

 
Robotstädning blir en självklarhet

I Halmstads kommun ligger Kattegattsgymnasiet. En nybyggd gymnasieskola som andas både nytänkande och innovation. Skolan är stor med långa korridorer, vilket gör den till ett utmärkt objekt för automatiserad städning. Roboten tar sig enkelt igenom smala utrymmen och navigerar sig på egen hand till nästa städyta.

Efter en demonstration av LeoScrub ser de automatiserad städning som en självklarhet framöver. ”Det som fångade vårt intresse för LeoScrub var att det är en modern robotskurmaskin som har de funktioner vi behöver. Vi är väldigt nöjda med demonstrationen och fick ett mycket professionellt intryck av alla på Nordic Cleanware.”, säger Mehzabeen Kamruddin, verksamhetschef Halmstad Kommun.

LeoScrub passar in i många kommuners höga miljöambitioner. ”Robotens teknik gör att det ofta räcker att städa med vanligt kranvatten. Dessutom använder den upp till 70% mindre vatten jämfört med andra städrobotar. Det är fantastiskt ur miljösynpunkt.” säger Johan Blomfelt, teknisk säljare på Nordic Cleanware.

Gemensamt för de två kommunerna är att de fastnade för LeoScrub på grund av dess unika prestanda och tilltalande utseende. Vinsten av InterClean Amsterdam Innovation Award 2020 bevisar att LeoScrub är framtidens städrobot och att intresset ökar för innovativ och automatiserad städteknik.

Medlemsnyhet

Företag
Nordic Cleanware AB

Stenyxegatan 25 B
213 76 Malmö
Sverige
Nordic Cleanware AB

Sänd till en kollega

0.065