23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för flytt och flyttstädning

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om du ska flytta, så innebär det ofta en massa måsten.

Du ska ju inte bra packa allt, transportera det och komma till rätta i nya bostaden, du ska även flytta abonnemang, adressändra och sedan göra flyttstädning av den gamla bostaden. Just flyttstädning gäller det att vara extremt noggrann med och den skiljer sig markant från en vanlig helgstädning. Din städning besiktas sedan av hyresvärde och går den inte igenom kan det sluta med att du får betala ett städbolag som fastighetsägaren väljer.

Många olika städmoment
När du ska göra en flyttstädning Eskilstuna, så kan du göra den på egen hand, eller anlita ett städföretag. Ska du göra det själv så kan det vara bra att använda dig av en checklista. Ofta kan man få en sådan av sin hyresvärd, alternativt hitta en på nätet att ladda ner och skriva ut. Det är rätt många moment som ingår i en flyttstädning. Du måste ha gott om tid, gott om tålamod samt att du måste se till att vara noggrann. Saker om är lätt att glömma, utan checklista är att städa bakom spisen eller elementen. Därför bör du ha en checklista för att se vad du ska göra samt bocka av det du gjort.

Vad för städmaterial behövs?
Flyttstädningen görs bäst efter att du har tömt bostaden på ditt bohag, men lämna kvar dammsugare, städmaterial, en stege eller stol samt verktyg. Det kan vara bra att ha dessa saker kvar i lägenheten för att kunna städa bra:

·         trasor och tvättsvampar för dammtorkning och rengöring
·         mopp och skurhink
·         dammsugare
·         toalettborste
·         fönsterskrapa
·         rengöringsmedel för alla olika ytor
·         stålull eller liknande för tuffare fläckar på hårda ytor
·         avkalkningsmedel eller propplösare till kök och badrum

Exempel på rengöringsmedel: Ugnsrengörning, spis/hällrengörning, köksspray, badrumsspray, vanligt diskmedel, fönsterputs, golvrengöring, och rengöringsmedel för väggar.

Stege eller stol är bra för att komma åt överallt och verktyg är bra för att få ner skruvar, spikar och annat som kan sitta i väggarna.

Planera din städning
För att flyttstädningen ska gå snabbt och effektivt så är det bra att planera in vad som ska göras och sedan göra det. Ett bra tips är att städa ett rum i taget. Sedan kan du bara stänga dörren när du är klar. De rum som ofta passeras kan du ta sist, som till exempelvis hallen.  När du städar i ett rum, börja ovan och gå ner, från tak, fönster, lister golv. Du bör ha gott om tid för att göra en flyttstädning, eftersom det alltid tar längre tid än vad man tror att det ska göra.

Andra saker du inte ska missa då du flyttar
Det är inte bara flyttstädning som du måste göra vid en flytt. Utöver det är det bra att även se till att innan du flyttar kontrollera avtal med olika saker. Du kanske måste flytta eller byta abonnemang inom bredband, TV eller telefoni samt el. Kolla även med försäkringsbolaget så att du får hemförsäkring på rätt adress. Sedan bör du även se till att packa dina saker i god tid och på rätt sätt. Passa på att rensa ut det du inte vill ha med dig. Släng trasiga prylar och skänk eller sälj det du inte vill ha kvar som ändå är i bra skick. När du sedan packar har du färre saker att stoppa ner. Se till att ha gott om kartonger då du packar samt märk upp dem med vart de ska i nya bostaden. När du packar, så ta de saker du inte behöver ha under den närmaste tiden. Det är bland annat sängkläder, handdukar, prydnadssaker med mera. Även det i förrådet går att packa tidigt. De saker du använder dagligen kan du packa någon dag före flytten.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094