23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En guide för flyttstädning

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En flytt, det är ofta inget man gör i en handvändning. Inte nog med att det ska packas, transporteras och bäras in i nya bostaden, ditt gamla ställe måste ju även flyttstädas.

Det är bra att planera din flytt väl och även att ha med flyttstädningen i denna planering. Att ta det sista dagen före du lämnar tillbaka nycklarna är sällan en god idé. Det eftersom det ofta tar rätt så lång tid att göra en flyttstädning. Ett bra alternativ till flyttstädning Eskilstuna kan dock vara att låta en städfirma göra det. Om du känner att du vill göra det själv, ha gott om tid till det samt använd dig av en checklista.

Städa rum för rum
När du ska göra en flyttstädning Eskilstuna så är det mycket bra att använda dig av en checklista. En sådan är ofta något du kan få av din hyresvärd. Annars finns det många bra varianter på nätet att hitta. Ta den som känns bäst och skriv ut den. Det så att du fysiskt kan bocka av de saker du gjort. Att sedan städa lite här och lite där är inte att rekommendera. Det är bättre att du tar rum för rum och gör klart helt och hållet. Du kan då stänga dörren sedan då du är klar. Tänk på att du ska städa från tak till golv. Du måste göra rent alla utrymmen, lådor, skåp, karmar, lister och så vidare.

Två rum som tar tid att städa
Två rum som kräver extra mycket städning är oftast badrummet och köket. Det beror på att det är många olika delar i dessa rum som kräver noggrann städning. I köket ska du bland annat göra rent ugnen, bakom spisen och köksfläkten. Sedan ska även kyl och frys göras rena samt att du ibland kan behöva rensa avloppet. I badrummet har du golvbrunnen du inte får missa, samt att du ska göra rent kakel, toalett, badkar, handfat och så vidare.

Städa på ett bra sätt
Missa inte att du även ska städa alla så kallade biutrymmen. Det är då förråd, garage, balkong som menas med det. Alla fönster ska även putsas, både utsida och insida. Om du vill göra det enkelt för dig då du ska flyttstäda, se till att ha alla de städredskap och material du behöver ha. Så lämna kvar dammsugaren och annat du behöver för att kunna städa bra. Det kan även vara bra att ha en stol eller en liten stege för att du ska kunna nå att städa överallt. Ha även verktyg kvar så att du kan ta bort skruvar, spikar och annat som sitter i väggarna. Ha även kvar lampor i alla rum så att du får bra med ljus då du städar.

Vad händer om du inte gör flyttstädningen ordentligt?
När du flyttar in i en lägenhet så skriver du ett hyreskontrakt. I detta brukar det stå att det är krav på en flyttstädning den dagen du flyttar. Om det är så att du har ett hus, som du säljer, så är det inte alltid krav på att städa, eftersom det kan förhandlas bort. Men det är vanligt att man faktiskt städar efter sig då med. Om du städat och hyresvärden vid besiktning eller de personer som tillträder efter dig inte är nöjda med städningen så kan det resultera i att du får göra om, alternativt betala för att en städfirma ska göra det. Då är det ofta hyresvärden som väljer städfirma och det kan bli dyrt. Du kan lätt undvika det genom att själv anlita en städfirma, som har bra pris, för att göra flyttstädningen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.109