23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hitta rätt servicepartner vid flytt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En av utmaningarna för hushåll är att de med jämna mellanrum köper tjänster som de bara köper vid enstaka tillfällen.

Dessa tjänster, och föremål också för den delen, är inte sällan mycket stora inköp relativt storleken på de inköp som ett hushåll vanligtvis gör. Att ett hushåll med jämna mellanrum hamnar i situationer där stora delar av hushållets inkomster ska användas för köp av produkter eller tjänster som är dyra ställer höga krav på att hushållet ska hålla huvudet kallt när dessa affärer genomförs. 

Det är inte alltid lätt att ta det lugnt vid affärer men det gäller att försöka. Ett sätt att förbättra sina möjligheter är att i god tid förbereda sig inför den affär som ska genomföras. Nedan ska vi använda ett exempel om att anlita en flyttfirma för att tydliggöra hur man kan tänka vid köp av lite dyrare tjänster.

Vi flyttar allt oftare
Det har blivit allt vanligare att vi svenskar flyttar, både inom landet men även utomlands. Många personer tror att de själva ganska enkelt kan sköta flytten genom att till exempel hyra en lätt lastbil. Så enkelt är det dock inte. Det är nämligen så att för att ett flyttlass ska vara säkert behöver man förankra lasten på ett bra sätt, man behöver också packa allting på ett systematiskt sätt. Vidare kan man många gånger också behöva försäkra lasten så att man kan skydda sig mot oförutsedda olyckor. 

Givet allt detta är det nästan alltid en mycket god idé att anlita en flyttfirma. En flyttfirma har all den utrustning, kompetens, försäkringar och rutiner som behövs för att på ett bra sätt kunna genomföra en flytt av små som stora bohag, med dyra eller mindre dyra saker i lasten.

Skatteavdrag vid köp av flyttjänster
En annan sak som det är väl värt att läsa på om i samband med att man anlitar en flyttfirma är möjligheterna till skatteavdrag för att köpa flyttjänster. Det har under ett antal år varit möjligt att göra rutavdrag för flyttfirma. Detta är förstås en mycket fin fördel för den som står i begrepp att anlita en flyttfirma eftersom det aldrig är fel att spara lite pengar på de inköp som är relativt dyra för hushållet.

Det är mer än bara en flyttfirma som behövs
Men när det är mycket mer än själva flyttningen av bohaget som behövs när en flyttning ska genomföras. Ofta är det så att man också ska städa den bostad man lämnar på ett sätt som den säkert aldrig städats under den tid man bott där. Det som kallas flyttstädning är en typ av städning som går på djupet och som gör att bostaden känns som nästan helt ny när näste person flyttar in. 

Det finns också andra saker som man säkert vill ha hjälp med. Man kanske vill ordna tomten vid det nya hus man köpt. Man kanske vill magasinera en del av sitt bohag om man flyttar till en mindre bostad. Talkoo är ett företag som kan ordna allt detta.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078