23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mat för utflykten

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Oavsett om du beger dig ut på en snabb vandring på eftermiddagen eller planerar en veckolång vandringsutflykt, behöver du ta rätt mat

Maten ska ge dig energi och hjälpa dig att hålla igång samt underlätta återhämtningen.

När du planerar mat för långa vandringar ska du sträva efter att äta lätta, fylliga och näringsrika mellanmål och måltider. Mat från “Real turmat” är ett bra exempel på bra mat för utflykter - deras livsmedel passar perfekt för kortare och längre vandringar.

Om du börjar dagen med en hälsosam och protein packad måltid klarar du en lång dagstur genom att njuta av små hälsosamma snacks med några timmars mellanrum.

Några tips värda att tänka på
Den bästa maten för vandring är mat som ger varaktig energi istället för en snabb boost. Det kan vara lockande att stoppa i sig något gott med hög sockerhalt som ger snabb energi - men undvik detta. I stället för feta livsmedel med hög sockerhalt som kan få dig att krascha eller känna dig slö, välj mat med långsamma kolhydrater och proteiner för energi som håller hela dagen.

Försök också att hålla maten så sval som möjligt i ryggsäcken. Ett bra tips är att ta med en isklump som gör att maten håller sig kall under dagen.

Fyll på med vatten
Glöm inte heller bort att dricka vatten. Drick innan du beger dig ut och ta med dig tillräckligt med vatten för att du ska hålla hela dagen lång. Tänk också på att kroppen behöver vatten även när det inte är varmt ute - drick alltså inte bara vatten när du är törstig utan gör det till en rutin att dricka lite och ofta.

Outdoorbrands säljer mat för friluftsliv
Outdoorbrands är en onlineshop som säljer mat speciellt anpassad för vandringsturer. De säljer bland annat produkter från just real turmat - speciellt anpassat livsmedel som innehåller rätt sorts kolhydrater och ger den energi som behövs när du är ute I naturen.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047