23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så här lyckas du med vårstädningen av din lägenhet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Solen värmer på kinderna och det har blivit dags att leta fram skurhink och borste och ge lägenheten en rejäl vårstädning.

Det är så mycket härligare att möta våren i en nystädad bostad. Om du istället letar efter en hyresrätt att ta hand om och göra fint i, så har vi på Bostadshub ett stort utbud. Oavsett om du letar efter en ny bostad att möta våren i, eller ska göra fint i din nuvarande, så ta hjälp av våra tips nedan. 

Börja med att rensa
Bästa början på en lyckad vårstädning är att rensa bland sådant du samlat på sig under vintern eller som du inte längre använder. Ta ett rum i taget och gå igenom lådor, hyllor och garderober. Dela upp i olika högar – 1 för sälj, 1 för släng/återvinn och 1 för donation. På våren är det extra trevligt att stå på loppmarknader och sälja och kanske få ihop en slant samtidigt som du får det prydligt därhemma. 

Vädring
Bär ut alla sängkläder, soffkuddar, filtar och textilier och ge dem en ordentlig vädring. Detta kan göras i ett fönster eller på gården där man också kan ge sängkläderna en rejäl omgång med mattpiskan – städa bort allt gammalt damm och smuts som samlats under en lång vinter. 

Dammtorka
Alla ytor ska torkas rena från damm. Börja gärna uppifrån och gå neråt och tänk inifrån och ut så riskerar du inte att röra upp damm på en plats där du redan har städat. Avsluta med att dammsuga hela lägenheten. 

Dammsugning
Ställ upp stolar och annat lösöre på borden och dammsug ordentligt. Bonustips: Om du verkligen vill få det rent hemma så skura golven med grönsåpa om de lämpar sig för det: de doftar underbart friskt och blir skinande rena! 

Rengör ugn och spis
Låt gärna rengöringsmedel verka över natten så är det lättare att göra rent. Det är mycket roligare att bjuda hem vänner och familj på middag i vår om köket är ordentligt rengjort och redo för matlagning! 

Putsa fönster
Visst kan man leja en firma till att putsa fönster men det går faktiskt utmärkt att göra själv med rätt utrustning och lite tålamod – och så spar man de pengarna till roligare aktiviteter. 

Du behöver:
·       Fönsterputs
·       Tidningspapper
·       Varmt såpvatten
·       Ev. en skrapa till överflödigt vatten 

Börja med att tvätta fönstren med såpvatten, dra bort överflödigt vatten med skrapan. Låt torka lätt och spreja på fönsterputsen, putsa fönstret glansigt och rent på båda sidor med hjälp av tidningspappret, Voilà!

Obs! Var försiktig när du putsar fönster, häng inte utanför fönstret om du bor högt upp och se till att inte ta några risker i samband med putsningen – då är det mycket bättre att anlita en professionell putsare! 

Rensa kylskåp och skafferi
Avslutningsvis är det skönt att se över kylskåp och skafferier och se om någonting blivit för gammalt, torka av hyllorna, ställa i ordning och göra fint och överskådligt. Det är mycket roligare att laga mat om man ser vad man har hemma och vad som kanske behöver köpas till nästa gång man är i affären. 

Bonus: Avsluta med att tända ljus och sätta in en vacker blombukett – nu är du redo att njuta av din nystädade lägenhet.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063