23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är tvättmaskinen verkligen bra?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I dessa miljömedvetna tider där vi börjar tänka mera globalt, kan man börja fundera på hur bra alla våra maskiner egentligen är. Och självklart måste vi tänka till.

Det är hög tid att titta på oss själva utifrån och ifrågasätta vår vardag. När det gäller just tvättmaskinen torde dess betydelse dock vara ordentligt etablerad. Redan i 2011 talade allas vår Hans Rosling varmt om tvättmaskinens positiva inverkan på vår utveckling. Det är inte här vi ska spara, tvärtemot borde tvättmaskinen utbredas så att alla kan få tillgång till tvättmaskiner. När inte tiden måste användas på att tvätta för hand, har vi nämligen tid att läsa och studera, något som påverkar hela vår framtid positivt. Du kan läsa om olika tvättmaskiner här.

En komplex utmaning
Inte en enda av oss kommer att börja tvätta jeans och sängöverkast för hand, och resten av världen kommer att sluta tvätta för hand i takt med att de blir rikare och får bättre levnadsvillkor. För många, världen över, är detta den första hushållningsmaskinen man skaffar sig. Vi kommer inte att dra ner på vår förbrukning. Om vi ska titta på energiförbrukningen, är det istället energiproduktionen vi måste fokusera på. Hur vi kan producera så grön energi, som möjligt.
Samtidigt kanske vi måste komma överens om vad grön energi egentligen är. Kärnkraftverk, är det grön energi? Många hävdar detta, eftersom det inte utleds någon co2 i produktionen. Andra hävdar att vi även måste titta på andra aspekter än co2, som tex avfallshanteringen vid kärnkraftverk. Och hur står det till med vindkraften? En ren energi, helt utan co2-påverkan. Det finns aktivister som hävdar att de stora vindkraftverken bidrar till både insektsdöd, och mycket mera.
Det krävs att vi alla tar oss en rejäl funderare, och sätter in oss i vad som gäller i den här diskussionen. Vad tycker du själv om tvättmaskinen?

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063