23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur väljer man tvättmaskin?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Dags att köpa ny tvättmaskin?

Att välja tvättmaskin kan kännas som ett stort beslut, eftersom det är en av våra mest använda hushållsmaskiner. Tvättmaskiner finns i flera modeller och prisklasser och det kan vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa. Men oroa dig inte, vi hjälper dig att hitta rätt i elektronikdjungeln!

 Börja med att bestämma vilken storlek och modell du vill ha. Om du även behöver en torktumlare, så kan du köpa en kombination med en tvättmaskin och torktumlare som kan placeras på varandra. Med en torktumlare sparar du både tid och utrymme, eftersom tvätten torkar direkt.

 Om du endast vill ha en tvättmaskin ska du först välja om den ska vara frontmatad, med luckan på framsidan, eller toppmatad, med luckan ovanpå. Toppmatade tvättmaskiner passar bäst i mindre utrymmen, medan frontmatade ofta är lite större och kräver mera utrymme för att öppna luckan.

 En tvättmaskin kan rymma mellan 3-12 kilo tvätt. Om du bor i ett hushåll med flera personer kan det vara behändigt att välja en maskin med stor tvättkapacitet, så att du inte behöver tvätta i flera omgångar.

 Nu kan du besluta vilken av ovannämnda modeller som passar dig bäst, men innan du springer iväg till närmaste elektronikaffär så finns det även några andra faktorer du bör tänka på.

Tvättmaskinens egenskaper
 
Majoriteten av de tvättmaskiner som tillverkas idag har flera olika tvättprogram och temperaturer att välja mellan. Till de vanligaste programmen hör standard-, eko- och snabbtvätt. Du kan även välja en tvättmaskin med specialprogram, till exempel tvättprogram för ömtåliga material eller allergitvätt.

 Ta även en titt på tvättmaskinens centrifugeringseffekt och ljudnivå. Med en effektiv centrifugering blir kläderna torrare och kräver mindre tid för att torka. Om du tvättar ofta och är känslig för ljud eller bor i en liten lägenhet utan ljudisolering kan du välja en maskin med låg ljudnivå.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.048