23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utmaningar för hållbarhet i våra hem

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är inte bara vad vi direkt konsumerar som påverkar vårt klimat, utan det som vi indirekt konsumerar har väldigt stor betydelse det med. Se bara produkterna i vårt badrum.

Kanske tänker du på att tvålen bör vara av ekologiskt märke, och att bomullen i dina handdukar bör vara tillverkade under goda och humana förhållanden. Vårt hem ställer faktiskt större utmaningar än vi tror på att vi ska konsumera så smart som möjligt. Om vi exempelvis ser badrummet finns där en hel uppsjö av dem som frågor om vi har handduksvärmare, golvstående toalett, fönster och så vidare kan svara på. Här ska du få läsa mer om hur du på bästa sätt kan inreda din toalett på ett hållbart sätt. 

Hur inreder man ett litet badrum?
Ett litet badrum är oftast mer energisnålt än ett större. Ett större kan verka härligare, men är i genomsnitt inte ens använt till största grad. Ett mindre badrum är bättre på att bevara värmen, men stänger ofta inne fukten längre – hur ska man göra då? Jo, när ytan är liten är det bra att verkligen tänka igenom om man behöver alla funktioner eller ej. Det kan vara en bra lösning att hänga sina handdukar på balkongen eller över någon stolrygg i köket istället för att ha en handuksvärmare som både tar plats och mycket energi. När det kommer till tvättställ har Gustavsberg en väldigt fint anpassad serie som heter Logic och passar utmärkt just till små badrum. Svenska Ifö har också många modeller som hjälper dig att spara plats. Det handlar helt enkelt om att effektivisera och att använda ytan man har på ett smart sätt.

Mindre toalettskålar och blandare till tvättstället
https://www.vvsochbad.se/artiklar/utmaningar-vid-inredning-av-smaa-badrum ser du en uppsjö av generella tips och konkreta produkter som passar mindre badrum oavsett om du för tillfället renoverar badrummet i helhet eller bara söker efter att byta ut en produkt. När det kommer till toaletter för små badrum rekommenderas ofta en vägghängd toalett som naturligt tar mindre plats och gör det enklare att göra rent din lilla yta. Vill du så får du naturligtvis plats med någonting under toaletten, vilket du i vanliga fall inte har. Man kan också välja en modell av toalett som är byggd för ett mindre avstånd till väggen. Det gör att du får mer plats framför toaletten, men behåller den bredd som du är van vid. Vid val av blandare till tvättställ är det ett naturligt val att ta det som är så kompakt som möjligt för din smak. Det handlar om att ransonera med mängden yta och tänka kompakt!

Miljömedvetna badrum
Du som har ett mindre badrum kan skratta dig lycklig. Ofta kostar det dig mindre, och gör så så länge du bor kvar. Många bör inse att det inte finns skäl att misströsta när lägenheten man varit intresserad av visar sig ha ett litet badrum. Det går faktiskt utmärkt att få plats med allt man behöver på en liten yta! Och på vintrarna kan du nästan njuta av den som bastu!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063