23948sdkhjf

K2 Comfort får stanna i SBS

Städbranschen Sverige anser inte att det hårt kritiserade städbolaget K2 Comfort i Habo behandlar sina anställda på ett oacceptabelt sätt eller betalar dem sämre löner än vad genomsnittet gör. Vid sitt årsmöte den 17 maj beslöt därför organisationen att låta K2 Comfort kvarstå som medlemsföretag.

Städbranschen Sveriges tidigare ordförande Mårten Widborg har besökt K2 Comfort och fått gå igenom anställnings- och lönelistor från 2013 fram till idag. Det ska då ha visat sig att skillnaderna i de anställdas olika lönenivåer haft godtagbara orsaker, som exempelvis individens karaktär eller var personen befunnit sig i sin anställning.

Orgaisationens nyvalde ordförande Matthias Lindholm säger till cleannet.se att K2 Comfort varit mycket generösa med dokumentation. 

– Mårten Widborg fick också tillfälle att tala med några av de anställda. Det visade sig väl att det bara är ett par stycken som har dragit igång det här och att missnöjet inte färgar de övriga anställda i företaget.

P4 Jönköping, som avslöjade de påstådda missförhållandena hos K2 Comfort, säger sig dock ha talat med 12 kvinnor som är eller har varit anställda. En av dem ringde delägaren Johan Ortstam och spelade in samtalet.

Och det var ju ett ganska förfärligt samtal?

– Ja, det var det verkligen och vi ska fortsatt granska dem, så de verkligen ser över rutinerna och anpassar arbetsvillkoren så de kommer inom ramarna för kollektivavtalen.

De säger att de har kollektivavtalsliknande villkor, men det har de alltså inte?

– Nej, eftersom de inte har kollektivavtal, vilket hade varit det bästa, måste de se över rutinerna så de ligger i nivå med kollektivavatlen. Men de kämpar faktiskt för att få vara kvar i Städbranschen Sverige och har fått året ut på sig att ordna förhållandena. De vet att de har ögonen på sig nu, säger Matthias Lindholm.

Enligt Städbranschen Sverige har även Jönköpings kommun granskat företaget och kommit fram till samma slutsats som SBS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094