Realia Group har köpt Hestia

| Av marianne ovesen | Tipsa redaktionen

Realia Group, Nordens största koncern för tjänster inom förmedling och förvaltning av bostäder, fastigheter och verksamhetslokaler, har köpt fastighetsförvaltningsbolaget Hestia.

Företagsköpet är en del av Realia Group–koncernens tillväxtstrategi på nya marknader, speciellt inom fastighetsförvaltningstjänster. Hestia ska fortsätta sin verksamhet normalt och får en viktig position inom koncernen. För Hestias alla kunder kommer samarbetet att fortsätta på samma sätt tidigare.

Gunnar Isaksson vd för Hestia, säger i ett pressmeddelande att företaget nu får bättre förutsättningar att finnas för kunder som vill ha en stark samarbetspartner för hela Norden och Baltikum.

– Samtidigt ska vi fortsätta arbeta flexibelt och transparent med våra befintliga kunder i Sverige.

I koncernen Realia Group, med bas i Finland, ingår bostadsförvaltarföretaget Realia Isännöinti Oy, Realia Management Oy specialiserad på fastighetsförvaltning, samt fastighetsförmedlingsbolagen Huoneistokeskus Oy, SKV Fastighetsförmedling Ab och Huom! Huoneistomarkkinointi Oy.

A/S Ober-Haus ansvarar för koncernens affärsfunktioner i alla baltiska länder.

Realia sysselsätter över 1 900 experter och koncernen omsätter över en miljard kronor.Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Cleannet tar semester

Nu tar Cleannet sommarledigt och återkommer 31 juli. Första nyhetsbrevet kommer den 8 augusti och därefter, som vanligt, på tisdagar varje jämn vecka.

Coor ska laga Karolinskas patientmat

Ronneby förlänger avtalet med ISS

L&T köper Veolia FM

AV bör se över lagen för arbete på hög höjd

Arbetsmiljöverket inspekterar arbetsplatser där reparbetare putsar fönster och tvättar fasader på hög höjd. En mer heltäckande lagstiftning behövs och företaget Klätterservice som fått godkänt av AV, vill gärna se att reglerna blir tydligare.

Frairdeal Group utökar teamet

Miele och Steelco blir ett

Arkiv

Stanley Security nyrekryterar

Coor hyllar Inspiras hjälpsamhet

ISS ska kontrollera SL-biljetterna

Nu ska ISS Facility Services kontrollera att Stockholmarna betalar sina resor med kollektivtrafiken. Företaget har vunnit upphandlingen för kommande avtalsperiod och ska genomföra dubbelt så många kontroller jämfört med idag.

Sodexo gav mat till fler utsatta än någonsin

Ny metod släcker batteribränder

Corvara städar värmeverk

Nu finns Svanenmärkt kontorskaffe

Office Management har fått sina kaffetjänst miljömärkt. Kaffet är ekologiskt och Fairtrademärkt. Till det kommer att även kaffemaskinerna har en godkänd miljömärkning, att förarna av transportbilarna är utbildade i eko-körning.

Holmen och ISS fortsätter samarbeta

Skogsindustrikoncernen Holmen tecknade nyligen ett treårsavtal med ISS, som levererat servicetjänster åt Holmen sedan 2010. Det nya avtalet träder i kraft den 1 mars 2018.

Här är IFMA Sveriges nya styrelse

Vid IFMA Sveriges årsmöte i april avgick Erik Ahrsjö som ordförande och ersattes av Viktor Mannerholm-Hammar, EY. Samtidigt utsågs en ny styrelse som består av lika andel kvinnor och män.

Sodexos vd avgår vid årsskiftet

Sesab har gjort två nyrekryteringar i Väst

Caverion inför stort sparpaket

Sesab lämnar Östergötland till Inspira

Sänd till en kollega

0.657