23948sdkhjf

Sodexos tio trender för arbetsplatser

Sodexo har publicerat sin "2017 Global Workplace Trends", tio trender som företaget spår blir årets hetaste inom arbetsplatsutveckling.


I flera år har Sodexos globala organisation kontinuerligt spanat efter arbetsplatstrender och hur de påverkar anställda och företagets egna kunder. I år spås trenderna bli följande:

Agila organisationer. Företag letar i dag för fullt efter sätt att hålla både organisationen och medarbetarna lättrörliga och snabba, redo att svara på nya förhållanden. Samtidigt som stabiliteten bevaras.

Mer samarbete mellan enheter. Olika avdelningar och enheter delar framöver inte bara fysiska utrymmen. De kommer också att ha strukturerat samarbete kring problemlösning för att dra nytta av varandras styrkor i komplexa frågor.

Gränslösa medarbetare. Personal placeras i både utvecklade och växande ekonomier i en allt större omfattning. Det här ställer nya krav på ledarskapet i form av inkludering, tillgänglighet och att arbeta effektivt över kulturgränser.

Ny generations robotar. Det nyaste inom robottekniken är robotar som samarbetar med människor också med renodlat mänskliga arbetsuppgifter.

Lärande över generationsgränser. Människor lever och arbetar längre. Det gör att det behövs mer lärande över generationsgränserna. Både att äldre lär yngre och yngre lär äldre, vilket skapar en ny kultur av personlig utveckling.

Personligt varumärke. Medarbetare som har ett starkt personligt varumärke innebär både risker och möjligheter för företaget. Det här behöver arbetsgivaren förstå för att få ut mer av de positiva delarna.

Definiera om arbetsplatsen. Vi går från fysiska utrymmen och teknologi till virtuellt arbete och trivsel. Hur omgivningen upplevs är nyckeln till glada medarbetare.

Hållbar utveckling. Att arbetsgivare behöver skapa hållbara arbetsplatser efterfrågas både av medarbetare och i FN:s hållbarhetsmål.

Förstå nya generationer. Unga medarbetare har nya sätt att se på arbetet. Att förstå det ger en inblick i hur arbetsplatser kommer att se ut i framtiden.

Hälsa 3.0. En ny syn på hälsa växer fram som inte handlar om rehabilitering och förebyggande utan att hälsa är en möjlig katalysator för mer hälsosamt leverne både för medarbetarna, deras familjer och samhället i stort.

Länk till hela rapporten: " 2017 Global Workplace Trends ".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094