Coor i nordiskt jätteavtal med ABB

| Av marianne ovesen | Tipsa redaktionen

Coor har fått ett nytt uppdrag från ABB för leverans och utveckling av ett flertal FM-tjänster i stora delar av Norden och i Baltikum. Det totala kontraktsvärdet uppgår till över 1 miljard kronor.

Avtalet mellan ABB och Coor gäller 26 kontors-och produktionsanläggningar i Sverige, Norge, Finland och Baltikum. Enligt uppgift från Coor är detta det enskilt största, nya IFM-uppdrag som avgjorts på marknaden de senaste 12 månaderna.

Bland tjänsterna ingår fastighetsservice, säkerhetstjänster, lokalvård, arbetsplatsservice samt kaffemaskiner och frukt. På vissa orter kommer Coor att behöva rekrytera ny personal.

Avtalet löper på 5 år och har en uppskattad årsvolym på över 230 miljoner kronor.

ABB har tidigare samarbetat med flera olika serviceleverantörer i Norden och Baltikum. Nu väljer företaget att bara ha en leverantör, som ska driva förenkling, effektivisering och utveckling tvärs över flera länder och tvärs över ett antal servicekategorier.

Leveransen startar successivt, från och med den 1 april 2017 och parterna arbetar gemensamt med uppstartsarbetet.


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Cleannet tar semester

Nu tar Cleannet sommarledigt och återkommer 31 juli. Första nyhetsbrevet kommer den 8 augusti och därefter, som vanligt, på tisdagar varje jämn vecka.

Coor ska laga Karolinskas patientmat

Ronneby förlänger avtalet med ISS

L&T köper Veolia FM

AV bör se över lagen för arbete på hög höjd

Arbetsmiljöverket inspekterar arbetsplatser där reparbetare putsar fönster och tvättar fasader på hög höjd. En mer heltäckande lagstiftning behövs och företaget Klätterservice som fått godkänt av AV, vill gärna se att reglerna blir tydligare.

Frairdeal Group utökar teamet

Miele och Steelco blir ett

Arkiv

Stanley Security nyrekryterar

Coor hyllar Inspiras hjälpsamhet

ISS ska kontrollera SL-biljetterna

Nu ska ISS Facility Services kontrollera att Stockholmarna betalar sina resor med kollektivtrafiken. Företaget har vunnit upphandlingen för kommande avtalsperiod och ska genomföra dubbelt så många kontroller jämfört med idag.

Sodexo gav mat till fler utsatta än någonsin

Ny metod släcker batteribränder

Corvara städar värmeverk

Nu finns Svanenmärkt kontorskaffe

Office Management har fått sina kaffetjänst miljömärkt. Kaffet är ekologiskt och Fairtrademärkt. Till det kommer att även kaffemaskinerna har en godkänd miljömärkning, att förarna av transportbilarna är utbildade i eko-körning.

Holmen och ISS fortsätter samarbeta

Skogsindustrikoncernen Holmen tecknade nyligen ett treårsavtal med ISS, som levererat servicetjänster åt Holmen sedan 2010. Det nya avtalet träder i kraft den 1 mars 2018.

Här är IFMA Sveriges nya styrelse

Vid IFMA Sveriges årsmöte i april avgick Erik Ahrsjö som ordförande och ersattes av Viktor Mannerholm-Hammar, EY. Samtidigt utsågs en ny styrelse som består av lika andel kvinnor och män.

Sodexos vd avgår vid årsskiftet

Sesab har gjort två nyrekryteringar i Väst

Caverion inför stort sparpaket

Sesab lämnar Östergötland till Inspira

Sänd till en kollega

0.176