23948sdkhjf

Många leads på lyckad Clean-mässa

CLEAN & Facility i Malmö är över och blev en väldigt lyckad mässa. Bra stämning, många skapade kontakter, flera spännande nyheter och under den första dagens förmiddag var det trevlig trängsel mellan montrarna.

Under båda dagarna var det en mycket bra blandning av besökare, både beslutsfattare, arbetsledare och lokalvårdare. Alla lika viktiga, vilket bland annat visade sig i att flera utställare fått ovanligt många intressanta affärskontakter. Någon hela 280 stycken!

Besökarantalet landade på 1 700 personer med merparten under den första dagen. Totalt blev det något fler än under Clean-mässan i Malmö hösten 2015. Trots att den mässan hade fler utställare.

Även Drop in-seminarierna var välbesökta, om än med vissa variationer. Arbetsmiljö och arbetsglädje visade sig vara det ämne som intresserade flest. När arbetsmiljökonsulterna Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist hade sina två seminarier, var det överfullt i Drop in-hörnan. Folk stod utefter väggarna och även utanför, för att uppfatta vad som sades. Och gjordes, för Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist bjöd också praktiska övningar.

Och kanske är det fler än jag som minns städmässan på Elmia i Jönköping hösten 2015, då livscoachen Atle Johansen talade om arbetsglädje och stolthet och fick ett mindre hav av glädjetörstande mässbesökare att rocka loss.

En annan talare som drog intresserade lyssnare, var Suzanne Karlsson, delägare i städbolaget Wärna i Örebro. Hon bjöd inte på praktiska övningar, men däremot på genuin respekt för städning, städyrket – och kunderna. Enligt Suzanne Karlsson är Wärna ett litet städbolag som inte offrar sina anställdas arbetsmiljö och hälsa genom att sälja tjänsterna för billigt.

Nu laddar vi på Rent och vår samarbetspartner Städbranschen Sverige, för att höstens Clean-mässa på Elmia ska bli minst lika lyckad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078