23948sdkhjf

Sodexo vill förbättra arbetsmiljön

Sodexo tar initiativ för bättre arbetsmiljön i branschen. Företaget har beviljats ett fyraårigt stipendium på drygt 23,7 miljoner kronor från U.S. National Institute for Occupational Safety and Health, för att delta i forskning om arbetsmiljö.

Tillsammans med Harvard University och Dana-Farber Cancer Institute, ska Sodexo undersöka hur hälsa och säkerhet hos medarbetare i driften påverkas av den dagliga arbetsmiljön.

Bevisen för hur arbetsmiljön påverkar hälsan ökar. Till exempel har dåliga arbetsförhållanden med långa arbetstider och svagt stöd från överordnade blivit sammankopplat med en ökad risk för hjärt och kärlsjukdomar och depression.

På samma sätt har sambandet mellan skiftarbete och sömnproblem, fetma och arbetsskador blivit tydligt. Faktorer som dessa bidrar i sin tur till ökad sjukfrånvaro och kostnader för de anställda.

Det har även Arbetsmiljöverket i Sverige konstaterat och införde därför den 31 mars 2016 nya föreskrifter om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (se cleannet från den 17/3 2016).

Sodexo hoppas att forskningsresultaten ska mynna ut i nya branschrekommendationer samt förbättringar för såväl företagets egna anställda som för andra i branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109