23948sdkhjf

Nominera en arbetsmiljöstjärna!



Har du en kollega, chef eller kanske ett skyddsombud på din arbetsplats som borde uppmärksammas för sitt goda och engagerande arbetsmiljöarbete? Nominera hen till Prevents arbetsmiljöstipendium!

Maria Schönefeld, vd på Prevent, säger att det finns många arbetsmiljöstjärnor på företagen runt om i landet och uppmanar alla att lyfta fram de arbetsmiljöstjärnor som finns.

– Att visa vad de gjort på det här området och samtidigt ge dem lite uppskattning, kan kännas väldigt värdefullt för många, säger hon.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut av Prevent varje år till personer verksamma i privata företag som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. År 2016 nominerades ett 80-tal personer av anställda och arbetsgivare på företag runt om i landet.

– Förra året åkte vi till de berörda arbetsplatserna och delade ut priset, vilket vi kommer att göra i år också. Då kan vi bättre visa hur verksamheten konkret påverkats och dessutom blir det ju lite fest även för de andra på arbetsplatsen, säger Maria Schönefeld.

Stipendiesumman är på 30 000 kronor, fördelat på två stipendiater. Tanken är att pengarna ska användas till utbildning inom arbetsmiljöområdet.

Sista dag för nominering är 31 maj och vinnarna utses i början av hösten.

År 2016 var intresset för Arbetsmiljöstipendiet större än någonsin tidigare. Priset gick då till Liselotte Valtersson, Offecct i Tibro och till Christopher Malmqvist, HK Scan i Halmstad som fick vardera 15 000 kr.

Läs mer om Arbetsmiljöstipendiet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078