23948sdkhjf

Städbranschen åter på Skatteverkets granskningslista



Skatteverket ska granska 14 bostadsområden i syfte att stoppa både kriminella personer, kriminella företag och penningtvätt. Verket ska bland annat titta på städföretag, uppger Ekot.

Skatteverkets rikssamordnare mot ekonomisk brottslighet, Pia Bergman, säger till Ekot att de hoppas kunna strypa finansieringen till annan kriminell verksamhet, om de lyckas finna och beskatta företag som tjänar svarta pengar.

Att störa kriminell verksamhet, göra den besvärligare, tror hon är en effektiv metod att minska brottsligheten i de utsatta områdena och för att ge seriösa företag en chans.

Städ- och byggbolag, livsmedelsgrossister och skönhetssalonger, finns bland de företag som ska granskas. Men andra företag som hanterar stora penningflöden, finns också på Skatteverkets lista.

– Det är extra intressant att titta på företag som mycket pengar strömmar genom. Varje krona vi plockar bort från de kriminella företagen, ger dem mindre handlingsutrymme, säger Pia Bergman till Ekot.

Några av de områden som Skatteverket ska titta på är: Hallunda/Norsborg och Rinkeby/Tensta i Stockholm, Bergsjön och Biskopsgården i Göteborg samt Rosengård och Södra Sofielund i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266