23948sdkhjf

ISS väntas minska antalet anställda på Forsmark

ISS Facility Services fick nyligen förlängt kontrakt på servicetjänster till kärnkraftverket i Forsmark. ISS har hittills haft cirka 150 anställda på Forsmark men det mesta pekar mot att den personalstyrkan kommer att minskas rejält när organisationen slimmas från och med nyår.
I ISS nya organisation som träder i kraft efter nyår ska 200 personer bemanna kärnkraftverken i Forsmark och Ringhals samt i SKB:s anläggningar i Forsmark och Oskarshamn.

På den grunden pekar det mesta nu mot att det blir uppsägningar bland de drygt 150 ISS-anställda på Forsmark. Just nu pågår förhandlingar mellan facken och arbetsgivaren, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Ökad produktivitet och effektivisering är centrala delar i det nya avtalet, vilket bland annat innebär att man inte kommer att ha extrapersonal anställd utan tar in sådana vid behov.

Exakt hur många som kommer att beröras är inte klart. Men i ett första steg har det meddelats att sex av fjorton anställda som är medlemmar Ledarna inte kommer att erbjudas återanställning efter nyår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062