23948sdkhjf

Krav på körkort för alla på Rentav

Krav på körkort är nyligen infört som obligatoriskt kompetenskrav för anställning i Rentav Städ- och miljövård AB – ett av de större städbolagen i Norrland. Kravet på körkort gäller vid såväl nyanställningar som beträffande redan befintlig personal, städare såväl som andra.
Anställda på Rentav Städ- och miljövård som saknar körkort har fram till mars 2014 på sig att skaffa det, rapporterar tidningen Fastighetsfolket.

Företagets vd Jens Strömqvist säger i en förklarande kommentar att förutsättningarna inom städ ser annorlunda ut idag jämfört med tidigare. Många gånger måste städaren ha med sig materialet till kunden. I Stockholm kan man i så fall kanske åka kollektivt men i norrland fungerar inte kollektivtrafiken på samma vis.

Sanna Wallin, Fastighets ombudsman i Nord säger till Fastighetsfolket att facket saknar formell möjlighet att stoppa kravet på att alla anställda ska ha körtkort.

Bland annat finns en dom i Arbetsdomstolen från 2010 som slog fast att en städare - i linje med arbetsgivarens mening - ansågs sakna tillräckliga kvalifikationer för fortsatt anställning eftersom hon inte hade körkort.

Exakt vad som händer med den personal på Rentav som saknar körtkort och som inte hinner, eller inte har råd att skaffa körkort är ännu en olöst fråga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063